Solutii profesionale pentru oameni inteligenti

Expertizare tehnica

Home
Expertizare tehnica

Expertizare tehnica

33

Reprezinta actul de cea mai inalta calificare efectuat de catre un specialist in domeniul constructiilor. Expertizarea tehnica a constructiilor noi sau cu varste remarcabile sunt efectuate de catre un expert tehnic in constructii, expertul fiind autorizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.).

Raportul de expertiza tehnica este documentul elaborat de catre expert in care este prezentata analiza acestuia, concluziile si eventualele solutii de interventie / remediere pentru cladirea care a facut obiectul expertizei sau a celor invecinate.

De obicei, expertiza tehnica se realizeaza cand este solicitata prin Certificatul de Urbanism, in diverse situatii in care se intervine prin modificari, extinderi, consolidari, lucrari de constructie / demolare in vecinatate, alipiri, s.a.m.d. la o constructie existenta. Cele mai intalnite cazuri in care este necesara expertizare tehnica sunt:

 • Expertiza tehnica pentru alipire la calcan
 • Expertiza tehnica de demolare
 • Expertiza tehnica pentru extindere / consolidare / supraetajare
 • Expertiza tehnica pentru evaluarea nivelului de protectie la incarcari gravitatioanale si la actiuni seismice

Expertizarea tehnica a unei constructii reprezinta un act de responsabilitate pe care expertul tehnic o poarta pe toata durata de viata a constructiei si pe toata durata sa de viata. Expertul tehnic raspunde penal pentru solutiile tehnice pe care le-a oferit si pentru efectul acestora. O expertiza efectuata profesionist si aplicarea prescriptiilor ei poate duce la salvari de vieti omenesti si la reducerea substantiala a pagubelor materiale in cazul unui cutremur puternic de pamant.

Suntem mandri sa oferim expertize tehnice la cele mai inalte standarde de competenta si calitate, bazandu-ne deopotriva pe experienta ridicata a membrilor echipei si a colaboratorilor, cat si pe cele mai avansate metode de calcul si de analiza a structurilor.

Echipa noastra ofera servicii complete de expertizare tehnica atestata MDRAP pentru domeniile specifice proiectarii structurilor de rezistenta:

 • A1 – Rezistenta mecanica si stabilitate pentru constructii civile, industriale, agrozootehnice; energetice;
  telecomunicatii; miniere; edilitare si de gospodarie comunala cu structura de rezistenta din beton, beton
  armat, zidarie, lemn.
 • A2 – Rezistenta mecanica si stabilitate pentru constructii civile, industriale, agrozootehnice; energetice;
  telecomunicatii; miniere; edilitare si de gospodarie comunala cu structura de rezistenta din metal, lemn.

Inapoi la servicii

Copyright © 2013-2016 SmartProConstruct.Ro. Toate drepturile rezervate.